Kirjalitta Pälkäneellä 6.4.2019

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta vierailee Pälkäneellä huhtikuussa 2019. Kirjalitta -tapahtuma järjestetään Pälkäneen pääkirjasto Arkissa ja Kostian koululla la 6.4.2019 klo 9.45-13 teemanaan sanoilla leikkiminen. Tapahtumassa esiintyvät lastenkirjailijat Kaisa Happonen ja Kalle Veirto sekä asiantuntijavieras, kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi. Lisäksi ohjelmassa on Sanataideyhdistys Yöstäjän Sanasukelluksia, kirja-arvonta, lasten tekstejä ja muuta kirjallisuusaiheista ohjelmaa. Tapahtuma on suunnattu erityisesti eri ikäisille lapsille ja perheille.

Pälkäneen Kirjalitta -tapahtuman ohessa vietetään Kostian koululla koko koulun kirjallisuuspäivää. Päivän aikana eri luokka-asteet tutustuvat sanataiteen eri puoliin mm. nukketeatterin, kirjailijavierailun, sanataidepajojen ja Sanojen saaret- näyttelyn muodossa. Sanojen saaret on lapsille suunnattu toiminnallinen sanataidenäyttely, joka kannustaa lukemaan, kokeilemaan ja käyttämään omaa mielikuvitusta. Näyttely on esillä Kostian koululla koko huhtikuun, ja myös muiden koulujen luokkia rohkaistaan tutustumaan näyttelyyn.

PÄIVÄN AIKATAULU:

Klo 9.45-11.15

Kirjailijavieraana Kalle Veirto: ”Kirjoittaminen on helppoa kuin pitsansyönti” (Yhteiskoulun sali)

Esimerkiksi Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -kirjoista tuttu kirjailija Kalle Veirto käsittelee vierailullaan kirjoittamista ja lukemista, lukemista ja kirjoittamista käsi kädessä ja maanläheisesti.

Klo 10-13

10:30 Kirjailijavieraana Kaisa Happonen (pääkirjasto Arkki)

Lastenkirjailija Kaisa Happosen ohjauksessa luodaan keväisiä ja merellisiä runosäkeitä ja askarrellaan runokortteja. Sopii kaiken ikäisille.

Sanataideyhdistys Yöstäjän Sanasukelluksia (pääkirjasto Arkki)

Yöstäjän Sanasukelluksessa leikitellään sanoilla ja ongitaan ikiomia runokaloja suoraan sanamerestä. Tarttuuko onkeesi mitallinen sintti tai vapaamittainen vonkale? Sopii kaikenikäisille.

Klo 11.30-12.15 Asiantuntijavieraana Aleksis Salusjärvi (Kostian koulu)

Hetki vanhemmille. Kansallisen lukutaitofoorumin asiantuntija Aleksis Salusjärvi luennoi lukemisen tärkeydestä. Lukutaito on elinehto. Mutta miksi?

Klo 12.30-13 Sanataideyhdistys Yöstäjän Lorukylpy (Pääkirjasto Arkki, satuhuone)

Lorukylvyssä tutustutaan sanataideopettajan johdolla sekä perinteisiin että uusiin loruleikkeihin taputellen ja tömistellen, kuiskutellen ja keinutellen. Lorukylpyyn voi sukeltaa äidin, isän tai vaikka isovanhemman kanssa. Kesto 30 minuuttia, sopii kaikille alle kouluikäisille. Lorukylvyn ohjaa sanataideopettaja Pia Krutsin. Ilmoittaudu ennakkoon osoitteeseen posti(a)yostaja.fi, niin osaamme varautua tuloosi!

Lisäksi ohjelmassa:

Kirja-arvonta. Voita arvoituksellinen kirjapalkinto!

Lastenkirjakauppa Satunurkan myyntipiste. Satunurkan myyntipöytä notkuu hyvistä lasten- ja nuortenkirjoista. Voit myös tehdä laadukkaita lasten tietokirja- sekä tarra- ja puuhakirjaostoksia. Maksuvälineinä Satunurkan myyntipisteillä käyvät pankkikortit, käteinen ja MobilePay.

Kirjaston päivystävät kirjavinkkarit