Taikuuden varjolla -kirjoituskilpailu 2020

Taikuuden varjolla on sanataidekoulujen oppilaille syksyllä 2020 järjestetty kirjoituskilpailu, jossa vastattiin Salla Simukan kirjoittamaan Varjon avunpyyntöön.

Kilpailussa valittiin 10 tekstiä, jotka olivat esille Tampereen keskusta-alueella olevissa JCDecaux’n Abribus-mainostauluissa 2.–15.11.2020.

Tutustu voittajateksteihin.

VARJON AVUNPYYNTÖ
Kirjoittanut: Salla Simukka

Apua!

Jos pystytte lukemaan kirjeeni, auttakaa minua! Tämä viesti on viimeinen toivoni.

Lyhyesti: Viikko sitten heräsin ja huomasin, etten ollut enää olemassa. Tai oikeastaan vain varjoni oli olemassa. En nähnyt peilikuvaani enkä pystynyt koskettamaan kasvojani, mutta näin varjoni. Perheeni luuli, että olin kadonnut. Kukaan heistä ei huomannut varjoani, vaikka yritin viittoilla ja heilua parhaani mukaan seinien edessä ja lamppujen luona. En kykene päästämään äännähdystäkään enkä pysty koskettamaan tavaroita. Ainoastaan, jos oikein kovasti keskityn, kykenen pudottamaan pieniä esineitä pöydältä ajatukseni voimalla. Olen yrittänyt tällä tavoin viestiä perheelleni, mutta he eivät ole ymmärtäneet. He etsivät ja surevat minua.

Tänä aamuna näin lehdessä ilmoituksen, jossa luki: ”VARJOAKATEMIA. Jos olet joutunut tahtomattasi varjotaian kohteeksi, kirjoita viesti vedellä keskiyöllä täysikuun aikaan katuun. Me etsimme sinut.” Niinpä minä kirjoitan nyt, vaikka kirjaimet haihtuvat ilmaan sitä mukaa, kun saan tahdonvoimallani siveltimen liikkumaan asvalttia vasten.

Auttakaa!

Terveisin
Varjo