Kirjaviisaat – kirjatietokilpailu tamperelaisille viidesluokkalaisille

Kirjaviisaat on tietokilpailu, joka pohjautuu Pirkanmaan lukudiplomin viidennen luokan kirjoihin. Kilpailuun osallistuu koko luokka yhdessä, joten oppilaiden kannattaa lukea mahdollisimman monta eri kirjaa diplomilistalta.

Alkukilpailun vastausten pohjalta loppukilpailuun pääsee neljä luokkaa. Luokkien kolmihenkiset joukkueet kilpailevat Kirjaviisaat-mestaruudesta tiistaina 9.11.2021. Finaalia voi seurata Mediakoulun Koulukanavan kautta.

Palkintona on mm. Yöstäjän sanataidetyöpaja koko luokalle sekä tietenkin kirjoja.

Kilpailuohje

Kirjaviisaat-kilpailuun osallistutaan vastaamalla alkukilpailun kysymyksiin. Opettaja lukee kysymykset luokalle ja täyttää ne nettilomakkeeseen luokan yhdessä päättämien vastausten pohjalta. Nettilomakkeen osoite lähetetään kouluihin heti syysloman jälkeen 25.10. ja se on auki 29.10. asti. Syysloma on julistettu lukulomaksi, sen voi siis vielä käyttää diplomikirjojen lukemiseen!  

Tutustu alakoulun lukudiplomin kirjalistoihin.

Lukudiplomilla on oma sovellus, jonka voi ladata matkapuhelimeen. Sovelluksessa kirjalista kulkee kätevästi mukana!

Opettaja voi ilmoittaa luokkansa kilpailuun ennakkoon osoitteeseen info(a)lastenkirjainstituutti.fi ja tilata nettilomakkeen linkin omaan sähköpostiinsa. Ennakkoilmoittautuminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kilpailun kysymyslinkki toimitetaan kaikkiin tamperelaisiin kouluihin.

Lisätietoja kilpailusta antaa Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi, p. 050 3615 639.

Lataa Kirjaviisaat kilpailuohje 2021.

Lataa Kirjaviisaat 2021 juliste.