Kirjaviisaat – kirjatietokilpailu tamperelaisille viidesluokkalaisille

Kirjaviisaat on tietokilpailu, joka pohjautuu Pirkanmaan lukudiplomin viidennen luokan kirjoihin. Kilpailuun osallistuu koko luokka yhdessä, joten oppilaiden kannattaa lukea mahdollisimman monta eri kirjaa diplomilistalta.

Alkukilpailun vastausten pohjalta loppukilpailuun pääsee neljä luokkaa. Luokkien kolmihenkiset joukkueet kilpailevat Kirjaviisaat-mestaruudesta pääkirjasto Metsossa Kirjalitta-festivaalin koululaispäivässä torstaina 7.11. klo 9-10.

Pääpalkintona on koko luokan liikuntatunti Tampereen Superparkissa, lisäksi palkintona on Yöstäjän sanataidetyöpaja sekä tietenkin kirjoja.

KILPAILUOHJE

Kirjaviisaat-kilpailuun osallistutaan vastaamalla alkukilpailun kysymyksiin. Opettaja lukee kysymykset luokalle ja täyttää ne nettilomakkeeseen luokan yhdessä päättämien vastausten pohjalta. Nettilomakkeen osoite lähetetään kouluihin 21.10. ja se on auki 25.10. asti. Syysloma on tänä vuonna julistettu lukulomaksi, sen voi siis vielä käyttää diplomikirjojen lukemiseen!  

Pirkanmaan lukudiplomin kirjalistat löytyvät täältä: https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/pirkanmaan_lukudiplomi. Lukudiplomilla on oma sovellus, jonka voi ladata matkapuhelimeen. Sovelluksessa kirjalista kulkee kätevästi mukana!

Opettaja voi ilmoittaa luokkansa kilpailuun ennakkoon osoitteeseen kilpailut(a)lastenkirjainstituutti.fi ja tilata nettilomakkeen linkin omaan sähköpostiinsa. Ennakkoilmoittautuminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kilpailun kysymyslinkki toimitetaan kaikkiin tamperelaisiin kouluihin.

Lisätietoja kilpailusta antaa Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi, p. 050 3615 639.

Linkeistä voit ladata kilpailuohjeen ja julisteen PDF-tiedostoina.