Kirjaviisaat – kirjatietokilpailu tamperelaisille viidesluokkalaisille

Kirjaviisaat on tietokilpailu, joka pohjautuu Pirkanmaan lukudiplomin viidennen luokan kirjoihin. Kilpailuun osallistuu koko luokka yhdessä, joten oppilaiden kannattaa lukea mahdollisimman monta eri kirjaa diplomilistalta.

Alkukilpailun vastausten pohjalta loppukilpailuun pääsee neljä luokkaa. Luokkien kolmihenkiset joukkueet kilpailevat Kirjaviisaat-mestaruudesta kulttuuritalo Laikussa Kirjalitta-festivaalin päätapahtumassa lauantaina 10.11.

Pääpalkintona on koko luokan liikuntatunti Tampereen Superparkissa, lisäksi palkintona on Yöstäjän sanataidetyöpaja sekä tietenkin kirjoja.

KILPAILUOHJE

Kirjaviisaat-kilpailuun osallistutaan vastaamalla alkukilpailun kysymyksiin. Opettaja lukee kysymykset luokalle ja täyttää ne nettilomakkeeseen luokan yhdessä päättämien vastausten pohjalta. Nettilomakkeen osoite lähetetään kouluihin 22.10. ja se on auki 26.10. asti. Syyslomalla ehtii siis vielä hyvin lukea!

Pirkanmaan lukudiplomin kirjalistat löytyvät täältä: https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/pirkanmaan_lukudiplomi. Syyskuun alkupuolella avautuu lukudiplomisovellus, jossa kirjalistat voi ladata omaan matkapuhelimeen.

Opettaja voi ilmoittaa luokkansa kilpailuun ennakkoon osoitteeseen kilpailut(a)lastenkirjainstituutti.fi ja tilata nettilomakkeen linkin omaan sähköpostiinsa. Ennakkoilmoittautuminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kilpailun kysymyslinkki toimitetaan kaikkiin tamperelaisiin kouluihin.

Lisätietoja kilpailusta antaa Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi.

Linkeistä voit ladata kilpailuohjeen ja julisteen PDF-tiedostoina.