Kirjoituskilpailu tamperelaisille kolmasluokkalaisille

Kirjalitta järjestää tamperelaisille 3. luokan oppilaille suunnatun kirjoituskilpailun. Kilpailutehtävänä on lyhyen aforismin eli mietelauseen kirjoittaminen aiheesta ”leikki”.

Etkö ole aiemmin keksinyt aforismia? Tämän vinkin avulla keksit mietelauseen leikiten!
  1. Aloita aforismisi esim. ”Leikki on…” tai ”Leikki on kuin”
  2. Jatka aloitusta kirjoittamalla adjektiivi, joka kuvaa sinusta leikkiä. Adjektiivi on sana, joka vastaa kysymykseen ”Millainen?”, eli esimerkiksi vauhdikas, karvainen tai hilpeä.
  3. Lisää seuraavaksi asia tai esine, joka sinulla tulee mieleen leikistä.
  4. Lisää loppuun jokin paikka, jossa sinusta olisi kiva leikkiä.

Lopputulos voi olla esimerkiksi jotain tällaista:

Leikki on hilpeä monsteriauto puumajassa.”
”Leikki on kuin karvainen keppihevonen Karusellissa.”

Aforismin voi vapaasti keksiä myös toisella tavalla!

Kilpailuaikaa on 22.9. asti.

Kilpailutyöt toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen kilpailut(a)lastenkirjainstituutti.fi. Merkitse tekstisi yhteyteen koko nimesi, ikäsi, koulusi ja luokkasi sekä opettajasi nimi. Opettaja voi myös lähettää oman luokkansa tekstit.

Kilpailutekstien voittajat valitsee raati, johon kuuluu Sanataideyhdistys Yöstäjän ja Lastenkirjainstituutin edustajia. Parhaat tekstit palkitaan.

Kilpailun voittajat julkistetaan Kirjalitta-festivaalilla marraskuun alussa ja palkintotilaisuus pidetään lauantaina 11.11. Monitoimitalo 13:ssa. Viisi voittajatekstiä asetetaan näytteille Tampereen keskusta-alueen valomainostauluihin viikoilla 45–46. Lisäksi voittajatekstejä on esillä Monitoimitalo 13:n tiloissa Kirjalitta-festivaalilla.

Lataa tästä monistepohja aforismien keksimiseksi!