Kirjalitta-päätapahtuma:
La 12.11. klo 11-16 Yökylässä-sanataidefestivaali Finlaysonilla

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitan päätapahtuma järjestetään Lastenkulttuurikeskus Rullassa ja Finlaysonilla lauantaina. Tapahtumassa kohdataan erilaisia yön olentoja, sanataiteilijoita ja kirjailijoita (Kirsi Kunnas, Magdalena Hai, Tuutikki Tolonen, Laura Ertimo, Alexandra Salmela). Luvassa on erilaisia työpajoja, esityksiä, lasten yökerho, kirja-arvontoja ja paljon muuta. Kauppakeskus Siperian Café Pala toimii päivän ajan lastenkirjakahvilana, mistä voit napata mukaasi oman runon, osallistua työpajoihin ja kuunnella kirjailijahaastatteluja kahvin äärellä. Toiminnallinen tapahtumapäivä on suunnattu koko perheelle. Tervetuloa mukaan! Lastenkulttuurikeskus Rulla, Finlaysoninkuja 6, Tampere.
Kurkista tapahtuman FB-sivulle.

Tapahtuman ohjelma
yokylassa

Muut tapahtumat

To 10.11.klo 10-15.30 Sanataidekahvila lapsiperheille Perheiden talossa

Lorukylpyjä 0-2-vuotiaille, satutyöpaja 3-5-vuotiaille, runo-ongintaa, minisatuja, lukukoira, kirjoja ja kirjavinkkejä ja syksyisiä kuvituksia. Perheiden talo, Tammelakeskus (Itsenäisyydenkatu 21 B, Tampere).
Lue lisää: Sanataidekahvila
Kurkista tapahtuman FB-sivulle

sanataidekahvila

To 10.11. klo 13 kirjailijavieras Siiri Enoranta Pääkirjasto Metsossa

Tamperelainen Siiri Enoranta on ollut Finlandia Junior -ehdokkaana vuonna 2015 romaanillaan Surunhauras, lasinterävä sekä esikoisteoksellaan Omenmean vallanhaltija (2009). Hän on saanut romaaneistaan Nukkuu lapsi viallinen (2010) sekä Nokkosvallankumous (2013) Tampereen kaupungin luovan työn kirjallisuuspalkinnon. Lisäksi hänen kirjansa ovat olleet Runeberg-, Topelius- sekä Kuvastaja -palkintoehdokkaina. (Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2)

Siiri Enoranta

Siiri Enoranta

To 10.11. klo 18-19.30 Tarinaliukuhihna Sampolan kirjastossa

Oletko aina halunnut tehdä tarinoita, mutta sinulla ei pysy kynä kädessä? Haluaisitko tiiliskiviromaanien tilalle nopeampaa luettavaa? Tarinaliukuhihna ratkaisee ongelmasi! TILAA TARINA iltasi ratoksi! Tarina valmistuu tehokkaana tehdastyönä sanataiteilijoiden liukuhihnalla mutta on silti käsinkirjoitettu ja uniikki tuote. Sammonkatu 2, Tampere. Vapaa pääsy. Järjestää Viita-akatemian sanataidekoulun Kuiske-ryhmä.

Pe 11.11. Äärimmäisen salainen salapoliisikiertue lähikirjastoissa

Salapoliisiopisto on saapunut kaupunkiin! Kirjailija Jari Mäkipää ja Sanataideyhdistys Yöstäjän sanataideagentit P ja M asettavat neljäsluokkalaisten salapoliisinkyvyt tiukkaan testiin Koilliskeskuksen ja Hervannan kirjastoissa. Kuinka kirjoitetaan salapoliisitarina? Millaisia taitoja vaaditaan sanataideagenttien salaisen korkeakoulun pääsykokeen läpäisemiseen? Tapahtuma on tarkoitettu tilaisuuteen ennalta kutsutuille luokille.

La 12.11. klo 12 & 15 Kaupunkiretki tietokirjailija Iiris Kalliolan kanssa

iiris-kalliola-pieniLuonto elää kaikkialla ympärillämme, myös talvella. Vaikka luontoretki Tampereen keskustaan marraskuussa voi kuulostaa hullulta, juuri nyt on kutkuttava aika keskittyä tutkimaan kaupungin kolosiin piiloutunutta luontoa. Tietokirjailija Iiris Kalliola johdattaa lapset ja vanhemmat lauantaina 12.11. eriskummalliselle luontoretkelle, jonka aikana pohditaan muun muassa minkälaisia eläimiä ja lintuja kaupungista löytyy ja missä ne piilottelevat talvella? Mitä kuuluu puiston puille, entäpä kastemadoille, muurahaisille ja perhosille?  Iiris Kalliola (s. 1959 Valkeakoski)  on suomalainen tietokirjailija. Hän on kirjoittanut ja suomentanut tietokirjoja biologian alalta erityisesti lapsille.

Kävelykierrokset alkavat kokoontumisella Lastenkirjainstituutissa (Puutarhakatu 11, Tampere), minkä jälkeen siirrytään kävelylle Tampereen ydinkeskustaan. Kierros on suunnattu etenkin alakouluikäisille lapsille, mutta myös nuoremmat ja vanhemmat ovat tervetulleita! Ennakkoilmoittautuminen viimeistään torstaina 10.11. info(a)lastenkirjainstituutti.fi / 050 4632 786. Vapaa pääsy! Tapahtuman tarjoaa Suomen tietokirjailijat ry.

Suomen nuorisokirjailijoiden kirjailijakiertue

Suomen nuorisokirjailijat osallistuu jälleen Kirjalitta-festivaalille kolmen kirjailijan voimin. Mukana ovat tänä vuonna Tuutikki Tolonen, Jari Mäkipää ja Magdalena Hai.

Jari Mäkipää
Salapoliisikiertue kirjastoissa 11.11. (Koilliskeskus ja Hervannan kirjasto)

Tuutikki Tolonen
Yökylässä-festivaali 12.11. klo 11.30 (Pala Café, Siperian kauppakeskus) ja 12.00 (Lastenkulttuurikeskus Rulla)

Magdalena Hai
Yökylässä festivaali 12.11. klo 13.30 (Pala Café, Siperian kauppakeskus) ja 14.00 (Lastenkulttuurikeskus Rulla)

tuutikkitolonen_kuvamagdalenahai_kuvajarimakipaa_kuva

 

 

 

 

 

 

 

Näyttelyt

Viikon aikana järjestetään lasten sanataidenäyttelyitä ympäri Tamperetta. Tarkemmat tiedot näyttelyn Facebook-sivulta. Näyttelyt tuottaa Sanataideyhdistys Yöstäjä ry.

Kid E-Lit – pohjoismaisia lastenkirjasovelluksia pääkirjasto Metsossa 7.11. alkaen

Kirjasovellus on lukukokemus, jossa tarinaan pääsee uudella tavalla käsiksi. Kid E-Lit -näyttelykiertue tuo syksyllä 2016 pohjoismaisia lasten- ja nuortenkirjasovelluksia kirjastoihin. Sovelluksia on esillä suomen-, ruotsin-, saamen-, tanskan- ja englanninkielisinä. Kaikenikäisille suunnatussa näyttelyssä voi tutustua myös kirjallisuuden sähköistymisen vaiheisiin teknologian kehityskaarta seuraten. Näyttelyn on tuottanut Lastenkirjainstituutti. Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2, Tampere. Lue lisää
kid_e-lit_fb

Sosiaalinen media

Kirjalitta-festivaalille voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa.

#kirjalitta-haaste
Mikä onkaan parempi tapa pelata kirjalittaa kuin jakaa lempikirjoja ystävien kesken! Toimi siis näin:
1. Lataa oma kirjavinkkivideo tai -kuva sosiaaliseen mediaan
2. Merkitse se tunnuksella #kirjalitta ja #tartutarinaan
3. Suosittele kirjaa kolmelle ihmiselle ja vie näin haastetta eteenpäin!