Iltasatutapahtuma koko perheelle keskiviikkona 8.11.2023

Klo 18–20

📍 Lastenkulttuurikeskus Rulla, Keskustori 4

Tarkemmat sijaintitiedot sekä esteettömyystiedot löydät tästä linkistä.

Kirjalitan suositun iltasatutapahtuman Iltasadun aika! ohjelmassa on tuttuun tapaan hauskaa kirjoihin liittyvää ohjelmaa koko perheelle. Illan kunniavieraina esiintyvät lastenkirjailija ja -runoilija Kirsti Kuronen sekä lastenmusiikkiduo Sagolik. Tapahtumassa voi tutustua myös Sanna Pelliccionin Onni on olla -näyttelyyn, kuunnella satuja MLL:n Koko maailman tarinateltassa, selvittää oman satuolentonsa identiteetin Yöstäjän satuhahmoanalyysissä sekä osallistua kirja-arvontaan, jossa on palkintona Kirsti Kurosen kuvakirjoja (yhteistyössä Otava ja Myllylahti).

Tarjolla on pientä iltapalaa. Tapahtumaa suositellaan ensisijaisesti 4–10-vuotiaille.

Tervetuloa saapumaan myös yöpuvussa! 

Voit antaa palautetta Kirjalitta-festivaalista ja iltasatutapahtumasta täällä. Kiitos palautteestasi!


OHJELMA

Kirsti Kuronen

Luonne: iltasatuhetki

Lempäälässä asuva Kirsti Kurosen kirjailijanura on kestänyt kohta 20 vuotta. Vili Voipio -romaanit olivat alku upealle uralle, johon kuuluu teoksia niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Runojen ja romaanien lisäksi Kuronen on kirjoittanut useita säeromaaneja, ja hän onkin lajin pioneereja Suomessa. Hänet on palkittusekä Topelius-palkinnolla että Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla. Kirjalitan leikki-teema on Kuroselle erityisen tärkeä. ”Vapaassa leikissä ja tarinoissa kaikki on mahdollista. Ilman mielen leikkiä ei olisi kirjoja”, hän kertoo.

Sagolik

Luonne: lastenmusiikkiesitys

Sagolik on Helsingissä 2008 perustettu kokeellista laulelmaa esittävä duo. Juho Kanervon (sello) ja Stina Koistisen (laulu) saumattomassa yhteissoitossa kuuluuystävyys, joka tekee musiikista rehellistä ja helposti lähestyttävää, kuulijan iästä riippumatta. Duon omintakeinen ja hetkessäkin syntyvä musiikki on laajanäänimaailman ja hiljaisuuden, valon ja pimeän sekä ruman ja kauniin, jatkuvaa vuoropuhelua.

Esiintyjämuutos: 8.11. Iltasadun aika! -tapahtumassa Sagolikin Stina Koistista tulee Juho Kanervon rinnalle tuuraamaan tamperelainen laulaja & lauluntekijä Kielo Kärkkäinen.

Sanna Pelliccioni: Onni on olla

Nähtävissä 28.10.–17.12.2023 ja iltasatutapahtumassa koko illan
Luonne: näyttely
Järjestäjä: Lastenkulttuurikeskus Rulla

Onni on olla -näyttely perustuu Sanna Pelliccionin vuodesta 2007 ilmestyneeseen ONNI-kuvakirjasarjaan. Kirjoja on jo yhdeksäntoista. Lisätietoja tästä linkistä.
Näyttelyssä kirja astuu ulos kansistaan, ja kirjojen maailmat levittyvät näyttelytilaan leikkimaailmoiksi. Näyttelyssä kuljetaan villaisia sammalmattoja pitkin. Näyttelyssä vierailijat pääsevät tutustumaan kirjojen kuvituksiin, leikkimään Onnin leikkimatolle ja keittiöön, tekemään varjoteatteriesityksen sekä pulikoimaan minipallomeressä ja seilaamaan Onnin pahvilaatikkolaivalla.