Kuva: Jani Ikonen

TAIKAKOULUN TYÖPAJAPÄIVÄ

Lauantai 7.11.2020, klo 11:00-15:00
Monitoimitalo 13, Satakunnankatu 13, 33100 Tampere

Kirjalitan päätapahtuma järjestetään tänä vuonna erityisjärjestelyin työpajapäivänä Monitoimitalo 13:ssa la 7.11.2020 klo 11–15. Tapahtumassa voit osallistua muun muassa Velhokoulun oppitunnille, opetella taikurin johdolla taikatemppuja sekä tutustua loitsuihin, taikaolentoihin ja lumotun maan kartastoon.

Kaikkiin työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen, joka päättyy 4.11.2020.

Ilmoittautumiseen pääset tästä linkistä.

Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan työpajaan. Työpajat rajataan pienelle osallistujamäärälle, ja niissä noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia.

TAIKAKOULUN TYÖPAJAPÄIVÄN OHJELMA

TOTEUTUVAT OHJELMANUMEROT

TAIKAKOULUN ILMOITUSTAULU
LA 7.11. koko päivä
Monitoimitalo 13, 2. kerroksen aulatila

Minkälaisia ilmoituksia Taikakoulun ilmoitustaululta löytyy? Onko joku kadottanut taikaeläimensä tai parhaimman sulkakynänsä? Kaipaako velhorugbyjoukkue uusia pelaajia, tai haluaako joku myydä ylimääräisen noidankattilan?

Käy kirjoittamassa oma ilmoittautumisesi taululle ja katso, saatko siihen vastausta! Ilmoitustaulun löydät Monitoimitalon 2. kerroksen aulasta, ja se on täytettävissä koko työpajapäivän ajan.

TAIKURI TIMO TIIKKAISEN TAIKAKOULU
LA 7.11. klo 11
Monitoimitalo 13: Stage

Taikuri Timo Tiikkaisen Taikakoulussa oppilaat oppivat taikatemppuja joka kodista löytyvillä tarvikkeilla ja saavat taikurivälineen muistoksi opetuksesta. Taikatemppujen teko kehittää luovaa ajattelu- ja keskittymiskykyä, ilmaisutekniikkaa ja esiintymistaitoa sekä käden ja silmän välistä koordinaatiota.

Taikakouluun on ennakkoilmoittautuminen (max 16 osallistujaa). Työpajaa edeltää taikurin esiintyminen. Työpajaa suositellaan yli 9-vuotiaille. Kesto 45 min.

TAIKUUDEN VARJOLLA -KIRJOITUSKILPAILUN PALKINNON JAKO
LA 7.11. klo 11.30-11.45
Monitoimitalo 13: Wiwi Lönn -sali

Taikuuden varjolla -palkintotilaisuuteen voidaan ottaa paikalle vain voittajat ja tuomaristo.

TIEDEKAN VELHOKOULU
LA 7.11. klo 12
Monitoimitalo 13: Strömmer

Tiedekö taikuutta? Kuinka esineet katoavat? Miten taikajuomia tehdään? Tiedekeskus Tiedekan Velhokoulussa sukelletaan taikuuden salaisuuksiin, tiedettä apuna käyttäen. Opettelemme tekemään tiedettä, joka näyttää taikuudelta!

Velhokouluun on ennakkoilmoittautuminen (max. 16 osallistujaa). Alle kouluikäiset ovat tervetulleita työpajaan huoltajan kanssa. Kesto 60 min.


KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPSÄ SALAISET VIESTIT -TYÖPAJA
LA 7.11. klo 13.15
Monitoimitalo 13: Werstas

Taikakoululaisten on hyvä osata myös salaisten viestien lähettäminen, sillä kaikkia viestejä ei ole tarkoitettu sivullisten silmille. Sitä paitsi salaisten viestien tekeminen on hauska ja jännittävä taito, jolla voi ilahduttaa ystävän tai perheenjäsenen. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän Salaiset viestit -työpajassa voi valmistaa yhden postikortin kokoisen viestin, joka voi sisältää kuvia ja tai tekstiä.

Näpsän työpajoja on yhteensä viisi. Yhden pajan kesto noin 30 minuuttia. Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen. Suositellaan yli 6-vuotiaille.

SANATAIDEYHDISTYS YÖSTÄJÄN LOITSUKOULU
LA 7.11. klo 13.45
Monitoimitalo 13: Stage

Sanataideyhdistys Yöstäjän työpajassa harjoitellaan käyttämään jokaisen omaa taikavoimaa, eli mielikuvitusta!

Loitsukoulussa taas inspiroidutaan loitsuista ja velhomaisesta tunnelmasta, herätellään mielikuvitusta ja kirjoitetaan omia loitsuja.

Kesto on 45 minuuttia. Ennakkoilmoittautuminen, työpajaan mahtuu 16 osallistujaa. Perheen pienimmät voivat osallistua aikuisen kanssa.

LIVE STRIIMIT

KIRJAILIJA SALLA SIMUKKA
LA 7.11. klo 12.00-12.30
Kirjalitan YouTube-kanava

Salla Simukka vastaa suorassa livestriimissä sanataidekoululaisten kysymyksiin. Myös esityksen aikana voi kysyä chatissa.

Salla Simukka on tamperelainen kirjailija, jolta on ilmestynyt teoksia niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Hänet tunnetaan erityisesti maailmallakin menestyneestä Lumikki-trilogiasta. Hänen uusin teoksensa on nuorille aikuisille suunnattu romaani Lukitut (Tammi 2020). Salla Simukka opiskeli Tampereen seudun työväenopiston lasten ja nuorten sanataidekoulussa 13-vuotiaasta 17-vuotiaaksi

KIRJAILIJA MERVI HEIKKILÄ
LA 7.11. klo 13, 14 ja 14.30
Kirjalitan YouTube-kanava

Terveisiä Taikakaupasta! Kaupan tiskin takana maagisia kirjoitusharjoituksia tarjoilee kirjailijavelho Mervi Heikkilä.

Mervi Heikkilä on palkittu kirjailija, joka pitää tähtiöistä, kurpitsoista, metsistä ja kaikista määkivistä, miukuvista ja haukkuvista olennoista. Tämä vuonna häneltä on julkaistu nuorten fantasiakirja Jaan ja Höyheneukko (Karisto 2020) sekä yhdessä Anne Leinosen kanssa kirjoitettu fantasian kirjoitusopas nimeltä Pieni Taikakauppa (Haamu Kustannus, 2020).