Kirjalitta huipentuu Finlaysonin alueella järjestettävään päätapahtumaan lauantaina 11.11.2017.
Lauantain ohjelmaan kuuluu Salaisuuksien metsä Lastenkulttuurikeskus Rullassa ja lastenkirjakahvila liikekeskus Siperiassa.
Molemmissa tapahtumissa on tarjolla monipuolista ohjelmaa koko perheelle (vapaa pääsy)!
Tutustu tarkempaan ohjelmaan alla.

Salaisuuksien metsä Lastenkulttuurikeskus Rullassa klo 11-16

Sukella keskelle metsän salaisuuksia! Tule tutustumaan metsäaiheiseen Metsänpeitto-näyttelyyn, askartelemaan satuolennolle sopivat korvakorut, selvittämään mikä metsän olento itse olisit ja tarinoimaan kirjailijavieraan  kanssa! Täti Taikakynän kuvitettu tarinatuokio klo 11.15. Kirjailijavieraina tietokirjailija ja keijuasiantuntija Marjut Hjelt, kirjailija Jukka Laajarinne sekä kuvittaja Karoliina Pertamo. Kulttuuriosuuskunta Uulu esiintyy klo 15. Lisäksi satunurkkaus ja kirja-arvontoja!

AIKATAULU:

11.00 Tapahtuman avaus – juontajana runoilija Janette Hannukainen

11.15 Täti Taikakynän kuvitettu tarinatuokio (kesto n. 30 min)

11.30 alkaen Sanataideyhdistys Yöstäjän satumittauspiste. Tule selvittämään, mikä metsän olento itse olisit! (non-stop työpaja)

12.00 Kirja-arvonta & kuvittaja Karoliina Pertamon työpaja (kesto n. 45 min), jossa askartelua liittyen Mila Teräksen kirjoittamaan ja Karoliina Pertamon kuvittamaan kirjaan Kettu ja värit.

13.00 Kirja-arvonta & työpaja, jossa askarrellaan satuolennoille sopivia korvakoruja tietokirjailija ja keijuasiantuntija Marjut Hjeltin ohjauksessa (kesto n. 45 min).

14.00 Kirja-arvonta & kirjailija Jukka Laajarinteen tarinatyöpaja – tule keksimään omaa tarinaa kirjailijan kanssa!

15.00 Kulttuuriosuuskunta Uulun metsäaiheinen konsertti

Tietokirjailija ja keijuasiantuntija Marjut Hjelt

Kuvittaja Karoliina Pertamo

Kirjailija Jukka Laajarinne (kuva: Tommi Anttonen)

Lastenkirjakahvila Pala Caféssa Siperian aulassa klo 11-15

Siperian lastenkirjakahvilassa on luvassa muun muassa kirjailijahaastatteluita, lasten omista teksteistä toimitetun Syyssähikäisen julkaisu, työpajoja, myyntipisteitä ja Koko maailman tarinateltta. Kirjailijavieraana tietokirjailija Marjut Hjelt, kirjailija Jukka Laajarinne, runoilija Raisa Jäntti sekä kuvittaja Karoliina Pertamo, joita haastattelee Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen.
Tule piipahtamaan koko perheellä tai viihtymään pidemmäksikin aikaa kahvilan herkkujen, lastenkirjallisuuden ja muun toiminnan pariin!

AIKATAULU:

11.30 runoilija Raisa Jäntin haastattelu

12.00 Syyssähikäisen julkaisu (Sanataideyhdistys Yöstäjä)

12.30 tietokirjailija Marjut Hjeltin haastattelu

13.00 kuvittaja Karoliina Pertamon haastattelu

13.30 kirjailija Jukka Laajarinteen haastattelu

14.30 Suuri lukuseikkailu -kirjan esittely ja lastenkirjajumppa, Kaisa Laaksonen

MYYNTIPISTEITÄ JA TOIMINTAA:

Täti Taikakynä piirtää lapsille klo 13-15.

Väritettävän lastenrunokirja Nepparin (2017) julkaissut Raisa Jäntti pitää värityspistettä klo 11-13.30.

Paikalla on myös kirjojen myyjiä, kuten Amusantti.
Etana Editions pitää myyntipistettä ja hauskaa sienityöpajaa.
Lastenkirjainstituutin pöydästä voi ostaa esiintyjien kirjoja.

Kirjakahvilassa voi tutustua Koko maailman tarinatelttaan, jossa on mahdollista tutustua satuihin monilla eri kielillä ja taltioida omat tarinat osaksi MLL Tampereen osaston Kaiken maailman tarinoita -kokoelmaa.

Sanataideyhdistys Yöstäjän sanataiteellinen toimintapiste. Yöstäjän pisteellä voi selvittää, millainen on oma salainen ystävä ja tutustua lasten ja nuorten sanataidekasvatukseen. Paikalla on myös nuoria sanataideharrastajia.

Miina ja Manu täyttävät tänä vuonna 35 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Satukustannuksen osastolta löytyy pieni kirjasto, jossa on tuoreita Miina ja Manu -uutuuksia sekä ihania ikisuosikkeja. Satukustannuksen pisteellä voi myös istahtaa lueskelemaan mukavaan lukutuoliin ja nauttimaan tarinoiden tunnelmasta.