Kirjalitta Ylöjärvellä la 9.3.2019

Tervetuloa Kummituskekkereihin! Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta vierailee Ylöjärvellä la 9.3.2019. Kirjalitta-tapahtuma järjestetään Ylöjärven kaupunginkirjastossa klo 11-14. Koko perheen tapahtuman teemana ovat kummitustarinat. Vapaa pääsy!

Ohjelman aikataulu:

Klo 11

Lasten- ja nuortenkirjailija Harri Istvan Mäen haastattelu ja kummitusaiheinen nonstop-työpaja (kesto n. 90 min).

Sanataideyhdistys Yöstäjän Kauhuolentokonttori (nonstop klo 11-14). Kuolaava kummitus vai aivoja syövä muumio? Hiippaile selvittämään, mikä kauhuolento itse olisit! Sanataideyhdistys Yöstäjän kummitusprofessorit tutkivat kauhutieteellisten menetelmien avulla, mikä olento juuri sinä olisit. Konttorissa voit askarrella myös oman karmivan kauhuolennon keppinukketeatterin tähdeksi. Ei ikärajaa, tule jos uskallat…

Klo 11.30

Nukketeatteri Leija esittää: Ketun keitto (Satuhuone).

Kettu kutsuu kaverinsa kanan ja sian luokseen syömään. Ruokailu ei kuitenkaan suju ongelmitta ja ystävykset ovat yhtäkkiä pulassa. Mistä apu? Nukketeatteriesitys on suunnattu 3-6 -vuotiaille, kesto n. 20 min.

Klo 12.30

Nukketeatteri Leija esittää: Ketun keitto (Satuhuone)

Kummitusasiantuntija, tietokirjailija Eero Ojasen esiintyminen. Mistä kummittelussa on kyse? Minkälaisia yliluonnollisia tarinoita ja pelättyjä paikkoja Suomesta löytyy? Mm. Suuri suomalainen kummituskirja -tietokirjan kirjoittanut Eero Ojanen luennoi aiheesta. Kesto n. 45 min.

Lisäksi ohjelmassa:

Kummituskirja-arvonta. Voita aavemainen kirjapalkinto! Yhteistyössä Haamu Kustannus ja Minerva Kustannus Oy.

Lastenkirjakauppa Satunurkan myyntipiste. Satunurkan myyntipöytä notkuu hyvistä lasten- ja nuortenkirjoista. Voit myös tehdä laadukkaita lasten tietokirja- sekä tarra- ja puuhakirjaostoksia. Maksuvälineinä Satunurkan myyntipisteillä käyvät pankkikortit, käteinen ja MobilePay.

Tapahtuma on osa Kirjalitta kiertueella -hanketta. Syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana Kirjalitta -tapahtumapäivät toteutetaan yhteensä seitsemässä Pirkanmaan kunnassa. Kirjalitta-festivaalin järjestää tamperelainen Sanataideyhdistys Yöstäjä yhteistyökumppaneineen. Kirjalitta kiertueella on Suomen kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston rahoittama kärkihanke.