Kirjalitta Virroilla 11.5.2019 klo 11-14

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta vierailee Virroilla toukokuussa 2019. Kirjalitta kiertueella -tapahtuma järjestetään Virtain kaupunginkirjastossa la 11.5. klo 11-14. Tapahtuman teemana ovat seikkailujen sankarit ja kelmit, ja siellä esiintyvät lastenkirjailija Katja Krekelä sekä asiantuntijavieras, kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaro. Lisäksi ohjelmassa on Sanataideyhdistys Yöstäjän Supersankarin muotokuvaamo ja Kelmikehittämö, kirja-arvonta ja satutunteja. Maksuton tapahtuma on suunnattu erityisesti eri ikäisille lapsille ja perheille.

Ohjelma:

Klo 11-11.30 Kirjailijavieraana Katja Krekelä
Esimerkiksi Hurjalinna– ja Säihky-kirjoista tuttu kirjailija ja sanataideohjaaja Katja Krekelä lukee otteita tuotannostaan. Lukutuokion jälkeen Katja ohjaa lapsia luomaan omia supersankarihahmoja klo 14 saakka.

Klo 11.30-14 Sanataideyhdistys Yöstäjän Supersankarin muotokuvaamo ja Kelmikehittämö (nonstop)
Mikä on sinun supervoimasi? Vedätkö päällesi säihkyvät supertrikoot ja pelastatko maailman pimeyden turvin? Supersankarin muotokuvaamossa selvitetään kävijöiden erityiset kyvyt ja luodaan jokaiselle oma supersankariprofiili. Mukaansa saa ihan oikean, piirretyn muotokuvan itsestään supersankarina omilla supertiedoillaan varustettuina. Työpajaa ohjaa kirjailija ja sanataideohjaaja Katja Krekelä ja muotokuvia piirtää kuvataiteilija Suvi Verna Tervaharju.

Entä millainen on oman supersankarisi arkkivihollinen, kelmien kelmi? Kelmikehittämössä pääset kehittelemään oman roistohahmosi havainnollistavan rekvisiitan avulla.

Klo 11.30-12 Satutunti kirjaston Satunurkkauksessa.

Klo 12-12.45. Lorukylvyistä lavarunoiltoihin. Sanataidepedagogiikkaa 0-18-vuotiaille. (luento)
Mitä on sanataide? Kuinka sanataidetta opetetaan eri ikäisille? Kirjallisuuden läänintaiteilija, runoilija ja pitkän linjan sanataideopettaja Anna Elina Isoaro perehdyttää luennollaan sanataidepedagogiikan saloihin. Luento on suunnattu erityisesti opettajille, varhaiskasvattajille, kirjastonhoitajille ja muille sanataidekasvatuksesta kiinnostuneille ammattilaisille. Kesto n. 45 min.

Klo 13-13.30 Satutunti kirjaston Satunurkkauksessa.

Klo 13.30 Kirja-arvonta. Voita arvoituksellinen kirjapalkinto! Yhteistyössä Tammi.

Lisäksi ohjelmassa:

Lastenkirjakauppa Satunurkan myyntipiste. Satunurkan myyntipöytä notkuu hyvistä lasten- ja nuortenkirjoista. Voit myös tehdä laadukkaita lasten tietokirja- sekä tarra- ja puuhakirjaostoksia. Maksuvälineinä Satunurkan myyntipisteillä käyvät pankkikortit, käteinen ja MobilePay.