Kirjalitta Valkeakoskella

Kirjalitta-tapahtuma järjestetään Valkeakosken pääkirjastolla la 26.1.2019 klo 11-15. Tapahtuman teemana on fantasiametsä. Päivän ohjelmassa on kirjailija Sari Peltoniemen fantasiatyöpaja lapsille, Sanataideyhdistys Yöstäjän Satuhahmoanalyysi ja Lorukylpy, Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtajan Kaisa Laaksosen Suuri lukuseikkailu -luento sekä fantasiakirja-arvonta.

Lisäksi tarjolla on Valkeakosken teatteriopiston Late IV -ryhmän improesitys, Valkeakosken musiikkiopiston äänimaisematyöpaja sekä kirjaston oma kollaasirunotyöpaja. Kuvataide- ja käsityökoulu Emil on luonut tapahtumaan upean fantasiametsä-näyttelyn, joka on esillä kirjastossa la 26.1. – la 16.2. Tapahtuman tarjoilusta vastaa Valkeakosken Pelastakaa lapset ry:n pop-up -kahvila.

Maksuton tapahtuma on suunnattu erityisesti eri ikäisille lapsille ja perheille.

Ohjelman aikataulu:

Klo 11-11.45
Sanataideyhdistys Yöstäjän Lorukylpy (Satuhuone)
Lorukylvyssä tutustutaan sanataideopettajan johdolla sekä perinteisiin että uusiin loruleikkeihin taputellen ja tömistellen, kuiskutellen ja keinutellen. Kesto 45 minuuttia, alle kouluikäisille aikuisen kanssa.

Klo 11.30-12.30
Improesitys (Lastenosasto)
Teatteriopiston Late IV -ryhmä avaa kuvitteellisen television lasten katsottavaksi. Fantasiaa ja satuhahmoja, mutta myös todellisuutta sadunomaisesti lasten toiveita noudattaen.

Klo 12-14
Tarinoiden sävelmetsä (Satuhuone)
Tule tekemään äänimaisema tarinaan! Työpajassa tehdään tarinasta musiikkia ja musiikista tarinaa. Mitään musiikillisia ennakkotaitoja ei tarvita. Pajan kesto n. 15min /ryhmä. Työpajan tarjoaa Valkeakosken musiikkiopisto ja sitä ohjaa musiikkipedagogi Anni Pietarila.

Klo 12.30-15
Yöstäjän Satuhahmoanalyysi, nonstop (Lastenosasto). Tule selvittämään, mikä fantasiaolento itse olisit!

Klo 13-14.30
Kirjailija Sari Peltoniemen fantasia-aiheinen työpaja (Taideosasto)

Klo 13-15
Kollaasirunotyöpaja (Lastenosasto). Ohjaajana kirjastonhoitaja Minna Edgren.

Klo 14-15
Suuri Lukuseikkailu-luento aikuisille (Satuhuone)
Kuinka innostaa eri-ikäisiä lapsia lukemaan? Mistä löytyy jokaiselle lapselle ja nuorelle oikea kirja? Suuri lukuseikkailu -luento tarjoaa vinkkejä lasten ja nuorten lukuinnon sytyttämiseen niin vanhemmille, muille lasten läheisille kuin opettajillekin. Luennoitsijana Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja ja Suuri lukuseikkailu-kirjan kirjoittaja Kaisa Laaksonen.

Lisäksi ohjelmassa:

Kirja-arvonta

Valkeakosken Pelastakaa lapset ry:n pop-up -kahvila

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin fantasiametsä-näyttely la 26.1. – la 16.2.

Saavu paikalle fantasiaolennon asussa!