Kirjalitta-festivaalin kuvitettu mainosjuliste
Kuvittaja Anne Vasko, taittaja Mira Aro

Koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta järjestetään Tampereella 6.–12.11.2023 teemanaan leikki. Viikon ohjelmassa on muun muassa kirjailijavierailijoita lapsille ja nuorille, iltasatutapahtuma lapsiperheille lastenkulttuurikeskus Rullassa, koululaispäivä pääkirjasto Metsossa sekä nuortenilta nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. Ohjelmaa tullaan näkemään lisäksi Tampereen kaupunginkirjaston lähikirjastoissa. Festivaali levittäytyy myös Tampereen katukuvaan lasten ja nuorten tekstinäyttelyiden muodossa. Festivaalin tarkempi ohjelma julkaistaan pian, ja maistiaisia löytyy jo Kirjalitan 2023 ohjelmasivulta. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Yhdeksättä kertaa järjestettävän Kirjalitta-festivaalin ydinajatuksena on nostaa esiin innostavia, osallistavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta. Festivaalien aikana kirjailijat sekä lapset ja nuoret kohtaavat yhdessä tekemisen, sanataiteen ja kirjallisuuden äärellä. Kirjailijavieraina ovat Kaisa Happonen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Kirsti Kuronen, Roope Lipasti, Mari Luoma ja monet muut.

Lauantaina 11.11. Kirjalitta huipentuu työpajapäivään Monitoimitalo 13:ssa. Päivän aikana nähdään Teatteri ILMI Ö:n interaktiivinen ja tarinallinen lastenesitys, päästään osallistumaan leikkeihin, draamaseikkailuun ja työpajoihin sekä tavataan lasten- ja nuortenkirjallisuudesta tuttuja hahmoja. Kirjailijavieraina ovat muun muassa Tatun ja Patun tekijät Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Työpajapäivässä mukana ovat myös Akateeminen kirjakauppa ja kirjastoauto.

Tervetuloa mukaan Kirjalitta-festivaalille!


Festivaalin järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.

Kirjalitta-festivaali 6.–12.11.2023 Tampereella.

@kirjalitta #kirjalitta #kirjalitta2023

Lisätietoa: kirjalitta@yostaja.fi

Yhteistyökumppanit

Kategoriat: Kirjalitta