Kirjalitan kirjoituskilpailun tunnuskuva.
Kuva: Mira Piitulainen

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta sekä Lasten Tampere ry järjestivät syksyllä 2022 Yksinäisten postitoimisto -kirjoituskilpailun tamperelaisille 6.-luokkalaisille oppilaille. Tehtävänä oli kirjoittaa postikortille mahtuva rohkaiseva viesti yksinäiselle hahmolle, joka voi olla ihminen, eläin tai mielikuvitusolento.

Yksinäinen postitoimisto vastaanotti yhteensä 56 kappaletta rohkaisevia viestejä yhteensä viidestä eri Tamperelaisesta koulusta. Viestit olivat toinen toistaan omaperäisempiä ja rohkaisua saivat muun muassa yksinäinen Kaktus, Kala, Liito-Orava, Päätön muotihirviö, Neville Longbotton sekä Jumbo-Simba.

Kilpailuun osallistuneiden tekstien joukosta valittiin tänä vuonna viisi voittajatekstiä, jotka ovat nyt esillä Tampereen keskusta-alueen Abribus-valomainostauluissa ajalla 7.-20.11.2022. Tekstit tulevat esille myös Kirjalitta-festivaali päätapahtumaan, Maailma kynässä -työpajapäivään, Monitoimitalo 13:n tiloihin.

Voittajatekstit on valinnut raati, johon kuuluivat Riitta Ollila, Kaisa Lange ja Marja-Leena Haapanen Lasten Tampere ry:ltä, Minttu Tervaharju Sanataideyhdistys Yöstäjästä sekä Aino-Maria Kangas ja Heli Pietilä Lastenkirjainstituutilta. Valinnoissaan raati kiinnitti huomiota tekstin kokonaisuuteen, kekseliäisyyteen, omaperäisyyteen sekä sanomaan.

Viisi parasta tekstiä:

Hyvä tulitikku
Sofia Aaltonen, 12 vuotta

Terve koivunlehti!
Julia Dickson, 12 vuotta

Terveyhdys selviytyjä!
Alexia Pop, 12 vuotta

Hei Pirkko-Liisa!
Rauli Saikkonen, 12 vuotta

Moi yksinäinen Musteläikkä!
Andro Terry, 12 vuotta

Tutustu viiteen voittajatekstiin alla:
Kategoriat: Kirjalitta