Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta Pälkäneellä 6.4.2019

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta vierailee Pälkäneellä huhtikuussa 2019. Kirjalitta -tapahtuma järjestetään Pälkäneen pääkirjasto Arkissa ja Kostian koululla la 6.4.2019 klo 9.45-13 teemanaan sanoilla leikkiminen. Tapahtumassa esiintyvät lastenkirjailijat Kaisa Happonen ja Kalle Veirto sekä asiantuntijavieras, kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi. Lisäksi ohjelmassa on Sanataideyhdistys Yöstäjän Sanasukelluksia, kirja-arvonta, lasten tekstejä ja muuta kirjallisuusaiheista ohjelmaa. Tapahtuma on suunnattu erityisesti eri ikäisille lapsille ja perheille.

Pälkäneen Kirjalitta-tapahtuman ohessa vietetään Kostian koululla koko koulun kirjallisuuspäivää. Päivän aikana eri luokka-asteet tutustuvat sanataiteen eri puoliin mm. nukketeatterin, kirjailijavierailun, sanataidepajojen ja Sanojen saaret- näyttelyn muodossa. Sanojen saaret on lapsille suunnattu toiminnallinen sanataidenäyttely, joka kannustaa lukemaan, kokeilemaan ja käyttämään omaa mielikuvitusta. Näyttely on esillä Kostian koululla koko huhtikuun, ja myös muiden koulujen luokkia rohkaistaan tutustumaan näyttelyyn.

Katso tarkempi ohjelma

Neljä kertaa Tampereella järjestetty Kirjalitta-festivaali laajenee tänä vuonna Pirkanmaan kuntiin. Syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana Kirjalitta -tapahtumapäivät toteutetaan yhteensä seitsemässä Pirkanmaan kunnassa. Kirjalitta tuo lastenkirjallisuuden ja sanataiteen suuren yleisön luo, sinne, missä he ovat, eli kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin, kauppakeskuksiin, katukuvaan ja sosiaaliseen mediaan. Kirjalitan ydinajatuksena on nostaa esiin uusia, innostavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta. Kirjallisuusvalinnoissa panostamme kotimaisen ja tänä vuonna erityisesti pirkanmaalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden näkyvyyden lisäämiseen.

Kategoriat: Kirjalitta