Neljättä kertaa järjestettävä lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta laajenee tänä vuonna myös muihin Pirkanmaan kuntiin. Syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana Kirjalitta -tapahtumapäivät järjestetään yhteensä seitsemässä Pirkanmaan kunnassa. Kiertuehankkeen käynnistää viikolla 45 järjestettävä Tampereen Kirjalitta-festivaali.

Kirjalitta tuo lastenkirjallisuuden ja sanataiteen suuren yleisön luo, sinne, missä he ovat, eli kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin, kauppakeskuksiin, katukuvaan ja sosiaaliseen mediaan. Kirjalitta kiertueella -hankkeen myötä voimme tarjota tämän mahdollisuuden myös muille kuin tamperelaisille. Kirjalitta -tapahtumat kunnissa sisältävät tuttuun tapaan kirjailija- ja asiantuntijavierailuja, sanataidepajoja, lasten tekstejä, näyttelyitä ja paljon osallistavaa ohjelmaa lapsille, nuorille ja perheille. Kirjalitan ydinajatuksena on nostaa esiin uusia, innostavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta.

Kirjallisuusvalinnoissa panostamme kotimaisen ja tänä vuonna erityisesti pirkanmaalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden näkyvyyden lisäämiseen. Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Pirkkalaiskirjailijat ry, ja Kirjalitan kiertueella vierailevat kirjailijat ovat Pirkkalaiskirjailijoiden jäseniä.

Tapahtumapäivien lisäksi toteutamme kunnissa kiertävän Sanojen saaret -näyttelyn. Sanojen saaret on sanataiteen keinoin toteutettu mielikuvitusnäyttely, joka toimii vuorovaikutteisena oppimis- ja kokemusympäristönä. Se vaikuttaa kävijöiden kaikkiin aisteihin ja inspiroi heitä luomaan, kirjoittamaan ja kertomaan. Näyttely pystytetään paikalliseen kouluun, ja se on esillä jokaisessa osallistuvassa kunnassa useamman viikon ajan.

Hankkeessa valmistetaan myös verkkomateriaali, joka sisältää tietoa, tehtäviä ja tukea lukuharrastuksen edistämiseen ja sanataiteen sisältöjen käyttämiseen.

Kirjalitta kiertueella on Suomen kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston rahoittama kärkihanke.

Kiertueen aikataulu:

Tampere, päätapahtuma 10.11.2018

Pirkkala, 8.12.2018

Valkeakoski, 26.1.2019

Ruovesi 16.2.2019

Ylöjärvi, 9.3.2019

Pälkäne 6.4.2019

Virrat 11.5. 2019

Lisätiedot:

Minttu Tervaharju
Kirjalitan tuottaja
Sanataideyhdistys Yöstäjä
kirjalitta(a)yostaja.fi
p. 040 707 4383

Lataa tiedote PDF-tiedostona

Kategoriat: Kirjalitta