Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta valtaa Tampereen jälleen 5.-11.11.2018. Festivaaliviikko huipentuu Katti Matikaisen juontamaan päätapahtumaan Kulttuuritalo Laikussa lauantaina 10.11. Tämän vuoden teema on Lue luontoa!

Vuodesta 2015 saakka järjestetty Kirjalitta-festivaali levittäytyy jälleen marraskuussa ympäri kaupungin kulttuurikeskuksia ja katukuvaa. Festivaali tarjoilee viikon verran ohjelmaa lastenkirjallisuuden ja sanataiteen ympäriltä: luvassa on näyttelyitä, työpajoja ja esityksiä kaikenikäisille. Tänä vuonna Kirjalitta nostaa ohjelmassaan esiin luontoa, eläimiä ja ympäristönsuojelua.

Festivaaliviikon kruunaa päätapahtuma, joka pidetään Kulttuuritalo Laikussa lauantaina 10.11. Päätapahtuman juontaa Katti Matikainen. Viikon aikana tavataan lisäksi laaja joukko lastenkirjojen tekijöitä: kirjailijoita, lastenrunoilijoita ja kuvittajia. Mukana ovat muun muassa Arja Puikkonen, Maami Snellman, Hannu Hirvonen, Raisa Jäntti, Anne Vasko, Kaisa Happonen, Pasi Pitkänen ja Tuula Kallioniemi.

Myös lasten ja nuorten omat tekstit pääsevät esille Lapset kirjoittavat kaupunkia -sanataidenäyttelyssä, joka pidetään laajempana kuin koskaan ennen. Näyttely tekee lasten ja nuorten sanataiteen näkyväksi eri puolilla kaupunkia, Patosillalta Kaupin metsään.

Lauantain päätapahtuman yhteydessä pidetään tamperelaisille viidesluokkalaisille suunnatun Kirjaviisaat-kirjatietokilpailun finaali, jossa kilpailee neljä alkukarsinnoista jatkoon selviytynyttä joukkuetta. Kirjaviisaat perustuu Pirkanmaan lukudiplomin kirjoihin, joten viidesluokkalaiset voivat alkaa valmistautua kilpailuun jo nyt lukudiplomin kirjoja lukemalla. Kilpailun pääpalkintona on koko luokan liikuntatunti Superparkissa.

Tapahtuman järjestävät Sanataideyhdistys Yöstäjä ja Lastenkirjainstituutti yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa. Tarkempi ohjelma julkaistaan syksyn aikana. Tampereen Kirjalitta-viikko käynnistää Kirjalitta kiertueella -hankkeen, joka jatkuu toukokuuhun 2019 saakka. Kirjalitta vierailee kiertueen aikana kuudessa Pirkanmaan kunnassa.

Lisätiedot:

Minttu Tervaharju, Sanataideyhdistys Yöstäjä
kirjalitta(a)yostaja.fi, p. 040 707 4383

Kaisa Laaksonen, Lastenkirjainstituutti
kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi, p. 050 3615 639

Lataa tiedote PDF-tiedostona

Kategoriat: Kirjalitta