Kirjalitta huipentuu Finlaysonin alueella järjestettävään päätapahtumaan lauantaina 11.11.2017. Lauantain ohjelmaan kuuluu Salaisuuksien metsä Lastenkulttuurikeskus Rullassa ja lastenkirjakahvila liikekeskus Siperiassa

Siperian lastenkirjakahvilassa on luvassa muun muassa kirjailijahaastatteluita, lasten omista teksteistä toimitetun Syyssähikäisen julkaisu, työpajoja, myyntipisteitä ja Koko maailman tarinateltta. Kirjailijavieraana tietokirjailija Marjut Hjelt, kirjailija Jukka Laajarinne, runoilija Raisa Jäntti sekä kuvittaja Karoliina Pertamo, joita haastattelee Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen.
Tule piipahtamaan koko perheellä tai viihtymään pidemmäksikin aikaa kahvilan herkkujen, lastenkirjallisuuden ja muun toiminnan pariin!

 

AIKATAULU:

11.30 runoilija Raisa Jäntin haastattelu

12.00 Syyssähikäisen julkaisu (Sanataideyhdistys Yöstäjä)

12.30 tietokirjailija Marjut Hjeltin haastattelu

13.00 kuvittaja Karoliina Pertamon haastattelu

13.30 kirjailija Jukka Laajarinteen haastattelu

14.30 Suuri Lukuseikkailu -kirjan esittely ja kirjajumppa

 

MYYNTIPISTEITÄ JA TOIMINTAA:

Täti Taikakynä piirtää lapsille klo 13-15.

Väritettävän lastenrunokirja Nepparin (2017) julkaissut Raisa Jäntti pitää värityspistettä klo 11-13.30.

Paikalla on myös Amusantin myyntipiste sekä Etana Editionsin myyntipiste ja pieni työpaja.

Kirjakahvilassa voi tutustua Koko maailman tarinatelttaan, jossa on mahdollista tutustua satuihin monilla eri kielillä ja taltioida omat tarinat osaksi MLL Tampereen osaston Kaiken maailman tarinoita -kokoelmaa.

Sanataideyhdistys Yöstäjän sanataiteellinen toimintapiste. Yöstäjän pisteellä voi selvittää, millainen on oma salainen ystävä ja tutustua lasten ja nuorten sanataidekasvatukseen. Paikalla on myös nuoria sanataideharrastajia.

Satukustannuksen lukutuolissa aikamatkalle Miinan ja Manun kanssa
Satukustannus tuo lastenkirjakahvilaan lukutuolin, jonka pehmoiseen syleilyyn voi tulla lukemaan Miina ja Manu –tarinoita. Miina ja Manu täyttävät tänä syksynä 35 vuotta ja ilahduttavat pienillä tarinoillaan jo toista lapsisukupolvea.

Kategoriat: Kirjalitta