Kirjalitta – kerrotaan ja keksitään tarinoita! Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta etsii lasten ja nuorten luku- ja kirjoitusharrastukselle tilaa niin Tampereen katukuvasta, sosiaalisesta mediasta kuin kulttuurikeskuksistakin. Festivaali tarjoaa lapsiperheille ja nuorille oivaltavia mahdollisuuksia kohdata kirja ja kirjailija, ja kutsuu tarttumaan tarinaan itse. Esille pääsevät myös lasten ja nuorten omat tekstit.

Kolmas Kirjalitta-festivaali nousee marraskuussa 2017 edeltäjiensä tavoin pop up -hengessä ympäri Tampereen kaupunkia ja kulttuurikeskuksia. Tämän vuoden Kirjalitan teema on Erittäin Salainen.

Viikon ohjelmaan kuuluu muun muassa lastenkirjakahvila, koko perheen salapoliisi-ilta pääkirjasto Metsossa, kirjavinkkausta, sensuroituja lastenkirjoja ja kirjoituksia, loruttelua perheen pienimmille sekä tietenkin päätapahtuma Salaisuuksien metsä Lastenkulttuurikeskus Rullassa lauantaina 11.11.2017 klo 11–16. Myös lasten ja nuorten sanataide saa näkyvyyttä kaupungilla Erittäin salaisessa sanataidenäyttelyssä, joka on esillä koko festivaaliviikon.

Kirjalitta-festivaalin järjestää Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä laajan yhteistyökumppanijoukon kanssa. Ohjelmaa järjestetään Rullan lisäksi myös mm. Muumimuseossa, Tampereen Työväen Teatterissa, kirjastoissa ja Monitoimitalo 13:ssa. Koko ohjelma löytyy täältä.

Kategoriat: Kirjalitta