Kuva: Jani Ikonen, 2021.

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta julisti syksyllä 2021 avatuksi Kummallisuuksien kaupan! Tässä mielikuvituskaupassa on myynnissä kaiken maailman kummia juttuja oudoista otuksista hurjiin härveleihin.

Kummallisuuksien kauppaan etsittiin kummallisia tuotteita ja niille mainostekstejä Kummallisuuksien kauppa -kirjoituskilpailussa. Kilpailuun osallistui 157 tamperelaista neljäsluokkalaista.

Kilpailuun osallistuneiden tekstien joukosta valittiin kymmenen voittajatekstiä, jotka ovat esillä Tampereen keskusta-alueen Abribus-valomainostauluissa marraskuussa viikoilla 45 & 46. Kilpailuun osallistuneita tekstejä oli esillä myös Kirjalitta-festivaalin päätapahtumassa, Kummien juttujen työpajapäivässä, Monitoimitalo 13:ssa.

Voittajatekstit valitsi raati, johon kuuluivat Minttu Tervaharju ja Pia Krutsin Sanataideyhdistys Yöstäjästä, Lotta Luukila ja Helmi Kalaja Lastenkirjainstituutista sekä sanataideoppilaista koostuva lapsiraati. Valinnoissaan raati kiinnitti huomiota mainosmaisuuteen, omaperäisyyteen ja sujuvaan kielenkäyttöön.

Kaikki kymmenen voittajaa palkittiin kunniakirjoin ja pienin muistamisin. Lisäksi tekstien joukosta valittiin kolme välittömästi tuomariston huomion kiinnittänyttä työtä, jotka olivat Nappi, Muistilinssi ja Doudorantti. Näiden kolmen tekstin kirjoittajat saivat palkinnoksi 50 euron lahjakortin kirjakauppaan.

Kymmenen parasta tekstiä

Nappi
Jalmari Purhonen, 9 vuotta

Muistilinssi
Moona Pärssinen, 10 vuotta

Doudorantti
Martti Baskaya, 10 vuotta
 
Salaperäinen kasvonmuutin
Kerttu Airo, 10 vuotta

Imusieni
Martti Heikura, 10 vuotta

Potornitootto
Ilmari Toppila, 10 vuotta

Kummituskoira
Kasper Niemi, 9 vuotta

Limaska
Elsa Töyssy, 9 vuotta

Pohjaton aukko
Annika Karvonen, 9 vuotta

Aikakello
Linnea Jokitie, 10 vuotta
 
Tutustu kymmeneen voittajatekstiin.

Kategoriat: Kirjalitta