Kirjalitta banneri.
Kuva: Jani Ikonen, 2021.

Koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta järjestetään 8.–14.11.2021 teemalla “Kummia juttuja”. Viikon mittainen festivaali pitää sisällään monenlaista merkillistä ohjelmaa Tampereella ja verkossa. Luvassa on sanataidepajoja, kirjailijavieraita, Harry Potter -tietovisa, Iltasadun aika! -iltasatutapahtuma lapsiperheille sekä paljon muuta! Festivaalin aikaan katukuvaan ilmestyy tuttuun tapaan lasten ja nuorten tekstinäyttelyitä.

Kirjalitta-viikko huipentuu lauantaina 13.11. työpajapäivään nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. Pajoissa on mahdollista päästä näkemään ja tekemään omituisia, eriskummallisia ja hämmästyttäviä asioita, kuten harjoittelemaan optisia illuusioita ja taikatemppuja, bongaamaan ämminkäisiä sekä osallistumaan erilaisten limojen tutkimiseen limalabrassa. Paikalla on kirjastoauto Kosmos, eli kummallista luettavaa voi lainata myös kotiin. Päivän päättää tulitaideyhdistys Flamman loistokas tulishow.

Jo seitsemättä kertaa järjestettävän festivaalin ydinajatuksena on nostaa esiin innostavia, osallistavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta. Kirjalitassa kirjailijat, lapset sekä nuoret kohtaavat yhdessä tekemisen, sanataiteen ja kirjallisuuden äärellä. Tämän vuoden kirjailijavieraina outoja ja kummia juttuja tuovat ohjelmassa esiin Vuokko Hurme, Paula Noronen, Silja Sillanpää ja monet muut.

Osa ohjelmasta on seurattavissa, tai järjestetään kokonaan, etäyhteyksin. Työpajoihin otetaan rajattu määrä osallistujia ennakkoilmoittautumisen kautta.

Festivaalin järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.

@kirjalitta #kirjalitta2021 #kummiajuttuja

Katso Kirjalitan ohjelma täältä.

Lisätietoa:
Lotta Luukila, tapahtumatuottaja
kirjalitta@yostaja.fi

Kategoriat: Kirjalitta