Kirjalitta kutsuu kaikki Suomen sanataidekoulut, sanataiteen perusopetuksen oppilaat ja muut 7–18-vuotiaat sanataideharrastajat osallistumaan Taikuuden varjolla -kirjoituskilpailuun. Kilpailun teemana on taikuus. Kilpailuaika on 1.-30.9.2020.

Miten osallistun?

Lue kirjailija Salla Simukan kirjoittama teksti ’Varjon avunpyyntö’. Sen jälkeen kirjoita vapaamuotoinen vastaus avunpyyntöön. Kerro, kuka tai mikä tulee auttamaan Varjoa, ja millä tavalla hän auttaa. Vastaukseksi voit kirjoittaa esimerkiksi loitsun, taikajuomareseptin, kirjeen tai toimintaohjeen. Tai ihan millaisen tekstin vain, kunhan siinä käy ilmi, mistä tai miten Varjo saa apua! Tekstisi pituus voi olla enintään 800 merkkiä.

Kirjoita tekstisi tietokoneella ja lähetä se liitetiedostona word- tai pdf-muodossa osoitteeseen kirjalitta(at)yostaja.fi. Kerro viestissä nimesi, ikäsi ja kotipaikkakuntasi. Kerro myös, missä olet harrastanut sanataidetta ja kuinka pitkään.

Vinkki! Myös sanataideryhmän opettaja voi halutessaan lähettää useamman oppilaan tekstin samassa viestissä, kunhan jokaisen oppilaan tiedot löytyvät tiedostosta. Varmistathan, että sinulla on vanhempiesi lupa tekstisi julkaisuun. Tarkistamme luvat julkaistavaksi valittujen tekstien osalta erikseen.

Kuka voi osallistua?

Kuka tahansa sanataidetta ohjatussa harrastustoiminnassa harrastava 7–18-vuotias. Kirjoituskilpailulla halutaan nostaa esiin lasten ja nuorten ohjattua sanataideharrastusta ja sanataiteen perusopetusta. Kilpailun inspiraatiotekstin kirjoittaja, kirjailija Salla Simukka on itse opiskellut Tampereen lasten ja nuorten sanataidekoulussa.

Missä kilpailutekstit julkaistaan?

Kilpailussa valitaan 10 tekstiä, jotka julkaistaan Kirjalitta-festivaalin alussa 2.11.2020. Teksteistä tehdään julisteet, jotka ovat esillä Tampereen keskusta-alueella olevissa JCDecaux’n Abribus-mainostauluissa 2.11.2020 – 15.11.2020. Lisäksi tekstit julkaistaan Kirjalitan nettisivuilla. Osallistumalla kilpailuun annat luvan tekstisi julkaisuun. Tekstin yhteydessä mainitaan nimesi, ikäsi, kotipaikkakuntasi ja se, missä ja miten kauan olet harrastanut sanataidetta.

Miten voittajat valitaan ja mitä kilpailussa voi voittaa?

Kirjalitan esiraati valitsee 10 parasta tekstiä julisteisiin. Kirjailija Salla Simukka valitsee edelleen näistä kymmenestä kolme palkittavaa, jotka saavat palkinnoksi 50 euron lahjakortin kirjakauppaan.

Lisätiedot:
Minttu Tervaharju, tapahtumatuottaja
p. 040 707 4383
kirjalitta(a)yostaja.fi
kirjalitta.fi

VARJON AVUNPYYNTÖ
Salla Simukka

Apua!

Jos pystytte lukemaan kirjeeni, auttakaa minua! Tämä viesti on viimeinen toivoni.

Lyhyesti: Viikko sitten heräsin ja huomasin, etten ollut enää olemassa. Tai oikeastaan vain varjoni oli olemassa. En nähnyt peilikuvaani enkä pystynyt koskettamaan kasvojani, mutta näin varjoni. Perheeni luuli, että olin kadonnut. Kukaan heistä ei huomannut varjoani, vaikka yritin viittoilla ja heilua parhaani mukaan seinien edessä ja lamppujen luona. En kykene päästämään äännähdystäkään enkä pysty koskettamaan tavaroita. Ainoastaan, jos oikein kovasti keskityn, kykenen pudottamaan pieniä esineitä pöydältä ajatukseni voimalla. Olen yrittänyt tällä tavoin viestiä perheelleni, mutta he eivät ole ymmärtäneet. He etsivät ja surevat minua.

Tänä aamuna näin lehdessä ilmoituksen, jossa luki: ”VARJOAKATEMIA. Jos olet joutunut tahtomattasi varjotaian kohteeksi, kirjoita viesti vedellä keskiyöllä täysikuun aikaan katuun. Me etsimme sinut.” Niinpä minä kirjoitan nyt, vaikka kirjaimet haihtuvat ilmaan sitä mukaa, kun saan tahdonvoimallani siveltimen liikkumaan asvalttia vasten.

Auttakaa!

Terveisin
Varjo

Kategoriat: Kirjalitta