Syksy, tanssija Noora Nenonen (kuva: Teemu Keskinen)

Liikelaiturin Lasten lauantai: Syksy

Koreografia ja tanssi: Noora Nenonen
La 3.11.2018 klo 14, Liikelaituri (os. Yliopistonkatu 58 D)
Liput 5 €, varaukset liikelaituri@sisasuomentanssi.fi

”Se houkuttaa ja koukuttaa kekseliäisyydellään ja teeskentelemättömyydellään. Kaikki, mitä näyttämöllä tapahtuu, on tarkoituksenmukaista, luontoa ja luomakuntaa kunnioittavaa. Eikä esityksestä puutu huumoria. Päinvastoin, se suorastaan kutsuu huvittumaan älykkäällä ja kekseliäällä liikkeensä kielellä, puvustuksellaan ja musiikkivalinnoillaan.”
Ote Maija-Liisa Westmanin kritiikistä 28.9.2014

Syksy on raikkaalla otteella tehty teos nimensä mukaisesta vuodenajasta ja Suomen luonnosta. Teos piirtää kuvaa syksystä konstailemattomasti ja mukaansatempaavasti. Katsojat pääsevät seuraamaan äänen ja liikkeen muodostamia syksyisiä maisemia ja lintuhahmojen elämää teoksessa, jossa tunnistettavat asiat näyttäytyvät uudessa valossa. Kengätkään eivät ole vain kenkiä, vaan kaiken ollessa päälaellaan niistä kuoriutuu omatahtoisia lintuhahmoja.

Esityksen yhteydessä on osallistava osuus, jossa katsojat pääsevät kokeilemaan esityksen fyysistä ja äänellistä maailmaa sekä esityksen hahmoja oman tekemisen kautta. Sen jälkeen vuorossa on lasten disco.

Lasten lauantain Syksy-esitys on osa valtionpalkinnon saanutta Liikelaiturin 5-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Lisäksi teos on Tampereella 5.-11.11.2018 järjestettävän Kirjalitta-festivaalin ennakko-ohjelmaa.