KIRJALITTA SAAPUU PIRKKALAAN!

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta vierailee Pirkkalassa joulukuussa 2018. Neljä kertaa Tampereella järjestetty festivaali laajenee tänä vuonna myös muualle Pirkanmaalle. Syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana Kirjalitta -tapahtumapäivät toteutetaan yhteensä seitsemässä Pirkanmaan kunnassa. Kirjalitta-festivaalin järjestää tamperelainen Sanataideyhdistys Yöstäjä yhteistyökumppaneineen.

Kirjalitta-tapahtuma järjestetään Pirkkalan pääkirjastossa la 8.12.2018 klo 10-15 aiheenaan historia ja fantasia. Tapahtuman ohjelmassa on kirjailija Päivi Alasalmen esiintyminen ja työpaja lapsille, Sanataideyhdistys Yöstäjän sanataideohjelmaa koko päiväksi, Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtajan Kaisa Laaksosen Suuri lukuseikkailu -luento aikuisille, kirjavinkkausta sekä lasten tekstinäyttelyitä. Tapahtuma on suunnattu erityisesti eri ikäisille lapsille ja perheille.

Tapahtumapäivässä päästään tutustumaan myös kiertävään Sanojen saaret -näyttelyyn, joka on esillä Pirkkalan kirjastolla useamman viikon ajan. Sanojen saaret on lapsille suunnattu toiminnallinen sanataidenäyttely, joka kannustaa lukemaan, kokeilemaan ja käyttämään omaa mielikuvitusta. Näyttely tuo esiin sanataiteen monimuotoisuuden ja inspiroi kävijöitä kertomaan ja kirjoittamaan myös itse. Viikolla 49 Pirkkalan katukuvasta voi löytää myös Sanataideyhdistys Yöstäjän sanataideoppilaiden tekstejä teemalla ”Lue luontoa”.

Kirjalitta tuo lastenkirjallisuuden ja sanataiteen suuren yleisön luo, sinne, missä he ovat, eli kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin, kauppakeskuksiin, katukuvaan ja sosiaaliseen mediaan. Kirjalitan ydinajatuksena on nostaa esiin uusia, innostavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta. Kirjallisuusvalinnoissa panostamme kotimaisen ja tänä vuonna erityisesti pirkanmaalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden näkyvyyden lisäämiseen.

Hankkeen yhteistyökumppanina toimivat Lastenkirjainstituutti sekä Pirkkalaiskirjailijat ry, ja Kirjalitan kiertueella vierailevat kirjailijat ovat Pirkkalaiskirjailijoiden jäseniä. Hankkeessa valmistetaan myös verkkomateriaali, joka sisältää tietoa, tehtäviä ja tukea lukuharrastuksen edistämiseen ja sanataiteen sisältöjen käyttämiseen. Kirjalitta kiertueella on Suomen kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston rahoittama kärkihanke.

Kiertueen aikataulu:

Tampere, päätapahtuma, 10.11.2018

Pirkkala, 8.12.2018

Valkeakoski, 26.1.2019

Ruovesi, 16.2.2019

Ylöjärvi, 9.3.2019

Pälkäne, 6.4.2019

Virrat, 11.5. 2019

Lisätiedot:
Minttu Tervaharju
Kirjalitan tuottaja
Sanataideyhdistys Yöstäjä
kirjalitta(a)yostaja.fi
p. 040 707 4383

Kategoriat: Kirjalitta