Satukätköjä, lavarunoutta ja iltasatuja: Kirjalitta-viikko on täynnä lastenkirja- ja sanataideohjelmaa

Vuodesta 2015 saakka järjestetty Kirjalitta-festivaali levittäytyy jälleen 5.11.-11.11.2018 ympäri kaupungin kulttuurikeskuksia ja katukuvaa. Festivaali tarjoilee viikon verran ohjelmaa lastenkirjallisuuden ja sanataiteen ympäriltä: näyttelyitä, työpajoja ja esityksiä kaikenikäisille. Tänä vuonna Kirjalitta nostaa ohjelmassaan esiin luontoa, eläimiä ja ympäristönsuojelua. Viikon aikana tavataan lisäksi laaja joukko lastenkirjojen tekijöitä, kuten lastenkirjailija Kaisa Happonen, joka juontaa perheen pienimmille tarkoitetun iltasatutapahtuman Laivapuiston perhetalossa 7.11.

Festivaaliviikon kruunaa päätapahtuma, joka pidetään Kulttuuritalo Laikussa lauantaina 10.11. klo 11-16. Päätapahtuman juontaa Katti Matikainen. Päätapahtumassa lumoudutaan luonnosta eläin- ja luontoaiheisen ohjelman parissa. Luvassa on kirjailijavieraita, työpajoja, esityksiä, Päivi Heikkilä-Halttusen luento lapsille lukemisesta, kirja-arvontoja ja muuta ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuman päättää Höpinätötterön konsertti.

Kirjalitan tavoitteena on nostaa esiin lasten ja nuorten tekijyyttä ja sanataideharrastusta sekä elävöittää kaupunkikuvaa. Nuorten kirjoittajien omat tekstit pääsevät esille Nuoret kirjoittavat kaupunkia -sanataidenäyttelyssä, joka on esillä koko viikon ajan eri puolilla kaupunkia. Näyttelypaikkoina ovat tänä vuonna Sokos, Patosilta, Pikku Kakkosen puisto, raitiotietyömaa, Sorsapuisto ja Kunto-Kolmonen.

Kirjalitan ohjelmaa on tänä vuonna myös marraskuun ajaksi Finlaysonille nousevassa Tarinatehdas-kirjallisuustalossa. Tarinatehdas tarjoaa Kirjalitta-vieraille muun muassa Anne Vaskon kuvitusnäyttelyn, Pirkkalaiskirjailijoiden lasten- ja nuortenkirjallisuusteemaisen Roosalupin sekä MLL Tampereen osaston Koko maailman tarinateltan.

Tutustu koko ohjelmaan: Kirjalitta 2018: Lue luontoa!

Kategoriat: Kirjalitta