Lapset kirjoittavat kaupunkia: Erittäin salainen -sanataidenäyttely

Salapoliiseja, päiväkirjoja, salaisten ihailijoiden viestejä… Sanataideyhdistys Yöstäjä on koonnut 9-18-vuotiaiden sanataideoppilaiden teksteistä näyttelyn, jonka teemana on ”Erittäin salainen”. Näyttely nostaa esiin lasten ja nuorten tekijyyttä ja sanataideharrastusta sekä elävöittää kaupunkitilaa. Näyttelyn tekstit on sijoiteltu eri kaupunkikohteisiin. Salaiset näyttelypaikat ja teemat ovat:

1. Patosilta, rakkauslukot – salaisten ihailijoiden viestejä

2. Sokos, Kuninkaankadun puoleinen näyteikkuna – salaliittoteorioita

3. Rautatieasema – reittiohjeita salaisiin paikkoihin

4. Pikku Kakkosen puisto – rikostarinan aineksia

5. Monitoimitalo 13 – kuvitteellisten henkilöiden päiväkirjoja

6. Pääkirjasto Metso – salaisuuksien sanakirja

Tätä en lapselleni lue!
Sensuuritapauksia ja paheksuttuja lastenkirjoja, Koilliskeskuksen kirjasto.

Juopottelua ja väkivaltaa, rasismia ja vessajuttuja – lastenkirjassa! Kirjanäyttelyssä esitellään tulenarkoja aiheita käsitteleviä ja pahennusta herättäneitä lastenkirjoja 1800-luvun lopulta tähän päivään. Kirjanäyttelyyn on koottu 56 kuvakirjaa ja lastenromaania, jotka on jaoteltu aihealueen mukaan neljään ryhmään.Näyttelyn avajaistilaisuus pidetään maanantaina 6.11.2017 klo 17.30 (ks. muut tapahtumat). Näyttely on esillä Koilliskeskuksessa vielä Kirjalitta-viikon jälkeen 24.11.2017 saakka.
Näyttelyn on koonnut Lastenkirjainstituutti.

Kirjaston aukioloajat: https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjastot/aukiolot-ja-yhteystiedot/koilliskeskus-kirjasto.html

”Tätä en aikuisille lukisi”-sanataidenäyttely, Koilliskeskuksen kirjasto

Kiroilua ja alapääjuttuja, politiikkaa ja itsetuhoisuutta – lasten kynästä! Mitä lapsilla on lupa kirjoittaa ja sanoa ääneen, ja mitä aikuiset haluavat kuulla? Tekstinäyttelyssä esitellään alle 18-vuotiaiden kirjoittamia tekstejä, jotka ovat sisältönsä vuoksi joutuneet aikuisten paheksunnan tai sensuurin kohteeksi.
Näyttelyn toteuttaa Sanataideyhdistys Yöstäjä ry.