Maanantai 6.11.2017

Klo 17.30 Tätä en lapselleni lue! -näyttelyn avajaistilaisuus, Koilliskeskuksen kirjasto.
Tätä en lapselleni lue! -kirjanäyttelyn ja ”Tätä en aikuiselle lukisi” -tekstinäyttelyn avajaistilaisuus. Paneelikeskustelussa mukana kirjanäyttelyn koonnut Minttu Tervaharju,  tutkija ja tietokirjailija Päivi Heikkilä-Halttunen sekä Sanataideyhdistys Yöstäjän oppilas Siiri Torvinen.

Tiistai 7.11.2017

Klo 10.30 Suomi-persia-lorupiknik, Laivapuiston perhetalo.
Tule tutustumaan suomalaisiin loruihin ja runoihin, leikittelemään kielellä ja nauttimaan yhdessäolosta sanojen, kirjojen ja rytmien äärellä. Lorupiknikkiin ilmoittaudutaan 30.10. mennessä  osoitteeseen taite(a)tampere.fi. Laivapuistossa on samaan aikaan avoin perhakahvila – mahdollisuus tutustua Koko maailman tarinatelttaan, jossa luetaan ja luodaan tarinoita eri kielillä. Ohjelman toteuttaa MLL Tampereen osasto, Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Sanataideyhdistys Yöstäjä.

Klo 17.30 – 19.30 Koko perheen salapoliisi-ilta, Pääkirjasto Metso.
Salapoliisitehtävistä koostuva tehtävärata, joka sopii myös perheen pienimmille. Salaperäisenä kirjailijavieraana Jukka-Pekka Palviainen. Tapahtuman toteuttaa Sanataideyhdistys Yöstäjä. Mukana menossa myös oppilaita Viita-akatemian ja Ylöjärven kaupungin sanataideryhmistä.

Keskiviikko 8.11.2017

Klo 9 ja 10.15 Kirjavinkkausjuhla, Sampolan auditorio.
Kirjavinkkausjuhlassa kuullaan kirjavinkkejä nuorilta ja aikuisilta sekä tutustutaan TubeKirjaVink -videoihin. Tuo mukaasi kirja, jonka haluaisit vinkata muille ja lue sitä hetken ääneen yhdessä kaikkien muiden osallistujien kanssa. Saadaanko aikaan jotain sorinaa kovempaa? Juhlan juontaa kirjavinkkauksen todellinen konkari, Marja-Leena Mäkelä. Ohjelman toteuttaa Suomen sanataideopetuksen seura.

Klo 18-19.30 Päiväkirjahuone, Monitoimitalo 13 (Stenvall, 4. krs).
Päiväkirjahuoneessa tutustutaan tekstilajeista salaisimpaan: päiväkirjaan. Kirjailijavieraana Kirsti Kuronen, jota haastattelee Yöstäjän sanataideoppilas. Lisänä päiväkirjatyöpaja ja ELKI ry:n toteuttama Salaiset päiväkirjat-näyttely. Tapahtumasta vastaa Sanataideyhdistys Yöstäjä, Elävän kirjallisuuden yhdistys ELKI ry ja Tampereen kaupungin nuorisopalvelut.

Torstai 9.11.2017

Klo 10 Lastenlorunäytelmä Mitä tehtäis? sekä lorupiknik, TTT:n Kellariteatteri.
3–7-vuotiaille suunnattu lorunäytelmä, joka kutsuu lapset ja aikuiset sanojen rikkaaseen maailmaan. Liput 13 eur/kpl (http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/mita-tehtais). Tampereen työväen teatterin ja Sanataideyhdistys Yöstäjän toteuttama, maksuton lorupiknik näytöksen jälkeen Kellariteatterin kahviossa noin kello 11. Piknikiin sisältyy sanataidekasvattajan vetämä lorutteluhetki sekä omien lorukorttien askartelua. Kellariteatterin kahvila palvelee tapahtuman ajan ja mukaan saa ottaa myös omat eväät!

Yhteistyössä Tamperen työväen teatteri – kuvaaja Kari Sunnari

Klo 16.30-19.45 ”Salakieltä? Sanataidetta!”, Sampolan kirjasto.
Viita-akatemian sanataidekoulun ryhmät Supina ja Kuiske johdattavat sanataiteen saloihin. Luvassa kaikenikäisille suunnattua ohjelmaa sanataiteen ympäriltä.

Perjantai 10.11.2017

Klo 9-16.30 Kuka lukisi minut – lapsen ja kirjan kohtaaminen muuttuvassa maailmassa. Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali.
Lastenkirjainstituutin Suuri lukuseikkailu -seminaari. Seminaarissa on tiedossa kirjailijoiden, kustantajien, tutkijoiden ja lasten parissa työskentelevien puheenvuoroja muun muassa lastenkirjallisuuden kustantamisesta, lastenkirjallisuuden uudesta elämästä valkokankaalla, teatterissa ja selkokirjoissa sekä varhaislapsuuden yhteisistä lukuhetkistä.
Lisätietoa seminaarista: http://lastenkirjainstituutti.fi/tapahtumat/seminaarit/kuka-lukisi-minut-seminaari.
Kirjastokaista suoralähettää seminaarin ja esitykset julkaistaan myös jälkitallenteina: http://www.kirjastokaista.fi/live/